Participate!
Menu

De activiteit aanpassen

Speelgoed kiezen voor uw kind is niet altijd gemakkelijk. De gewone producten in de handel zijn vaak ingewikkeld. U kan ze toch gebruiken mits u ze aanpast.

Materiaal aanpassen vaak volstaat om bepaalde elementen te verduidelijken om het spel te vereenvoudigen.

Dankzij dit schema kan het kind meteen beginnen en de kaarten van de beelddomino op het model leggen.

Bedek sommige vlakken van de dobbelsteen en behoud enkel de getallen die uw kind kent.

Gebruik een zachte bal bij jokari om de snelheid te verlagen.


autisme spelen

Uw kind zal beter begrijpen wat het moet doen wanneer u met een kleurcode aangeeft waar de vormen moeten komen.

Maak een fotokopie van de puzzel zodat de vormen van de puzzelstukken zichtbaar zijn.


Aanpassing van de regels van bepaalde spellen en zeker gezelschapsspellen hebben regels die erg ingewikkeld kunnen zijn voor uw kind. U kan die regels veranderen of vereenvoudigen.

Bij het paardjesspel kan u met één kleur spelen. Dat kan u verduidelijken door de ongebruikte stallen te verbergen. U kan het spel ook al laten beginnen vóór er een zes werd gegooid.

Maak bij vier op een rij alleen maar gekleurde rijen.

Bij het bataillespel kan u de figuren uit het kaartspel verwijderen. U kan enkel de getallen gebruiken die uw kind kent.

Verwijder de pestkaarten wanneer u uno speelt.Wanneer u pictionary speelt, kan u de woorden uitbeelden in plaats van ze te tekenen.


Vereenvoudig het spel in verschillende tussenstappen. Bijvoorbeeld, een spel alleen spelen, zoals het lottospel, alvorens het samen met iemand te spelen. U kan ook verschillende tussenstappen voorzien alvorens de activiteit  zonder aanpassingen aan te bieden. Een voorbeeld:

Geef om te beginnen een sjabloon om in te kleuren, vervolgens maak je de contourlijnen van de tekening dikker. Als dit goed lukt, kan je tekeningen zonder aanpassingen aanbieden.