Participate!
Menu

Ervaringsbewijs

Wat is het?

Ook al heb je geen diploma of attest toch kan je dankzij het Ervaringsbewijs je vaardigheden zwart op wit bewijzen. Het is een bewijs dat je goed bent in je werk. In een gesprek en een praktische proef kan je aantonen dat je die vaardigheden wel degelijk onder de knie hebt. Als je slaagt dan ontvang je het Ervaringsbewijs, een officieel bewijs van bekwaamheid. Het is een extra troef voor de verdere uitbouw van je loopbaan of voor je zoektocht naar een (nieuwe) job.

Je kan het Ervaringsbewijs voor verschillende beroepen behalen. 

Voor wie?

Als je over beroepsvaardigheden beschikt die je tijdens een opleiding, de praktijk of in je vrije tijd hebt opgedaan maar niet over een attest of diploma beschikt.

Hoe aanmelden?

Je schrijft online in op de website van de VDAB. Na 5 dagen laat het testcentrum weten wanneer je kan langsgaan voor een inschattingsgesprek. Tijdens dit gesprek wordt duidelijk gemaakt wat je moet kennen en kunnen om in aanmerking te komen voor het Ervaringsbewijs. Men vertelt je hoe de praktische proef zal verlopen en hoeveel dit eventueel zal kosten.

Eventueel kan je een opleiding(smodule) volgen om je kennis en vaardigheden nog wat uit te breiden. Dit is wel nog geen garantie op slagen voor de praktijkproef. Je bent ook niet verplicht om vooraf een opleiding te volgen.

Meer informatie

Website: https://www.vdab.be/ervaringsbewijs

Thema's: Werken en dagbesteding

Terug naar resultaten