Participate!
Menu
Delen via:
Home Ondersteuning zoeken De Praktische Gids Bestaan er vrijetijdsorganisaties uitsluitend voor personen met autisme?

Bestaan er vrijetijdsorganisaties uitsluitend voor personen met autisme?

Een overzicht van de organisaties of verenigingen die vrijetijdsbesteding voor personen met autisme aanbieden:

 • DOEPA organiseert en begeleidt vrijetijdsactiviteiten voor kinderen en jongeren met autisme, een bijkomende verstandelijke beperking of normaal begaafd, in geheel Vlaanderen. Ze trachten minstens 1 activiteit per maand te plannen. Het aanbod is zeer gevarieerd: een sportactiviteit, een muziekoptreden, een creatieve activiteit, naar een pretpark, naar de film, …
 • Autisme Limburg organiseert vrijetijdsactiviteiten voor kinderen en jongeren met autisme tijdens de schoolvakanties. Jongeren vanaf 14 jaar met autisme kunnen lid worden van Spetters en deelnemen aan leuke weekendactiviteiten. De + 18 jarigen zijn welkom tijdjens de avonduren.
 • Auti Ouders Klub creëert vrijetijdsmogelijkheden voor kinderen met autisme en zorgt voor een aangepaste dienstverlening voor hen en hun omgeving. De Speel-Goed-Club en vormingsavonden zijn de voornaamste bezigheden van Auti-OK.
 • OEPEKKA is een vrijetijdsvereniging uit Meldert (Hoegaarden) die socio-culturele activiteiten aanbiedt aan (rand)normaalbegaafde en aan minderbegaafde jongeren met autisme, aan hun familie of aan hun naaste omgeving. De leden van Oepekka zijn tussen 10 en 18 jaar.
 • JONASS is een jeugdwerking voor jongeren van 13 tot 18 jaar met een normale tot hoge begaafdheid en autisme. Jonass organiseert maandelijks leuke activiteiten en wil een ontmoetingsplek zijn voor jongeren met autisme. 
 • (w)Onderweg organiseert creatieve activiteiten, vormingen en ontspanningsactiviteiten voor normaalbegaafde personen met autisme ouder dan 16jaar.
 • Kazou organiseert vakanties tijdens de zomermaanden voor kinderen en jongeren van 6 tot 18 jaar, normaal begaafd en licht tot matig verstandelijke beperking. Je kan de doelgroep ‘Autisme’ en het geboortejaar van je kind ingeven om het aanbod te raadplegen. Vanaf december staat het aanbod online en in januari kan je inschrijven.
 • Hannibal organiseert vakanties voor kinderen en jongeren met autisme. Er zijn verschillende doelgroepen naargelang de leeftijd en het niveau van verstandelijk functioneren. Het aanbod voor de zomermaanden wordt in december bekend gemaakt.
 • jASSper organiseert jaarlijks een vakantiekamp voor kinderen met autisme van 6 tot 13 jaar. In de toekomst plannen ze ééndaagse activiteiten voor jongeren met autisme en brussen.
 • FantASStischeen vereniging die weekends, zomerkampen en daguitstappen organiseert voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen met autisme.
 • Aanbeeld vzw - autimistisch atelier: wekelijkse workshop voor mensen met autisme, of met een vermoeden daarvan, die kennis willen maken met Beeldende Expressie of er zich graag verder in verdiepen.
Bijgewerkt op 23/11/2016