Participate!
Menu
Delen via:
Home Ondersteuning zoeken De Praktische Gids Bestaan er vrijetijdsorganisaties uitsluitend voor personen met autisme?

Bestaan er vrijetijdsorganisaties uitsluitend voor personen met autisme?

Een overzicht van de organisaties of verenigingen die vrijetijdsbesteding voor personen met autisme aanbieden:

  • DOEPA organiseert en begeleidt vrijetijdsactiviteiten voor kinderen en jongeren met autisme, een bijkomende verstandelijke beperking of normaal begaafd, in geheel Vlaanderen. Ze trachten minstens 1 activiteit per maand te plannen. Het aanbod is zeer gevarieerd: een sportactiviteit, een muziekoptreden, een creatieve activiteit, naar een pretpark, naar de film, …
  • Autisme Limburg organiseert vrijetijdsactiviteiten voor kinderen en jongeren met autisme tijdens de schoolvakanties. Jongeren vanaf 14 jaar met autisme kunnen lid worden van Spetters en deelnemen aan leuke weekendactiviteiten. De + 18 jarigen zijn welkom tijdjens de avonduren.
  • OEPEKKA is een vrijetijdsvereniging uit Meldert (Hoegaarden) die socio-culturele activiteiten aanbiedt aan (rand)normaalbegaafde en aan minderbegaafde jongeren met autisme, aan hun familie of aan hun naaste omgeving. De leden van Oepekka zijn tussen 10 en 18 jaar.
  • JONASS is een jeugdwerking voor jongeren van 13 tot 18 jaar met een normale tot hoge begaafdheid en autisme. Jonass organiseert maandelijks leuke activiteiten en wil een ontmoetingsplek zijn voor jongeren met autisme. 
  • (w)Onderweg organiseert creatieve activiteiten, vormingen en ontspanningsactiviteiten voor normaalbegaafde personen met autisme ouder dan 16jaar.
  • jASSper organiseert jaarlijks een vakantiekamp voor kinderen met autisme van 6 tot 13 jaar. In de toekomst plannen ze ééndaagse activiteiten voor jongeren met autisme en brussen.
  • FantASStischeen vereniging die weekends, zomerkampen en daguitstappen organiseert voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen met autisme.
  • Aanbeeld vzw - autimistisch atelier: wekelijkse workshop voor mensen met autisme, of met een vermoeden daarvan, die kennis willen maken met Beeldende Expressie of er zich graag verder in verdiepen.

Vergeet niet ...

Zoek je een vrijetijdsbesteding, sportclub, vakantiewerking met een aanbod voor kinderen met een beperking, een cursus voor kinderen en jongeren met een beperking, ... je vindt een overzicht met links in ons hulpmiddel 'Vrijetijdsbesteding: Externe links'

Bijgewerkt op 09/02/2018