Participate!
Menu
Home Ondersteuning zoeken De Praktische Gids Zijn er specifieke opleidingen voor personen met een arbeidshandicap?
Kan er tijdens de opleiding extra ondersteuning geboden worden?

Zijn er specifieke opleidingen voor personen met een arbeidshandicap?
Kan er tijdens de opleiding extra ondersteuning geboden worden?

Loopbaanbegeleiding

Je kan een loopbaanbegeleiding volgen bij een erkend loopbaancentrum. Een loopbaancoach gaat samen met jou na waar je het precies moeilijk mee hebt in je job en zoekt een oplossing.

Als je een job hebt, kan je elke 6 jaar 8 uur loopbaanbegeleiding volgen met loopbaancheques. Via loopbaancheques betaal je maar 40 euro voor 4 uur loopbaanbegeleiding.

Gespecialiseerde begeleiding bij een GOB

Je krijgt een opleiding door een bedrijf op de werkvloer. Een GOB-coach begeleidt je gratis op de werkvloer. Hij bekijkt welke noden je hebt en zoekt hiervoor oplossingen. De coach kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat je arbeidspost aangepast wordt. Ook de werkgever en collega's worden door de GOB-coach ondersteund. Zo weten ze hoe ze met jouw situatie rekening kunnen houden. 

Na een succesvolle opleiding is de onderneming verplicht om je een contract van bepaalde of onbepaalde duur te geven. Je komt enkel in aanmerking als je door een gespecialiseerde opleidings-, begeleidings- en bemiddelingsdienst (GOB) begeleid wordt.

Zoek een GOB in jouw buurt: klik hier. 

Vergeet niet ...

Heb je pas werk gevonden? Dan kan je werkgever gratis jobcoaching aanvragen. Je wordt dan gedurende zes maanden begeleid door een jobcoach. Verwijs je werkgever door naar de inforamtie op de website van de VDAB: klik hier.

Bijgewerkt op 06/12/2019