Participate!
Menu
Participate! wil niet enkel wetenschappelijk onderbouwde informatie verstrekken, maar wil deze informatie herkenbaarder en toegankelijker maken door beelden van mensen met autisme en getuigenissen van ouders van een kind met autisme te integreren. Voor meer informatie over de mensen met autisme die u kan zien in de beeldfragmenten kan u klikken op de namen.
Pierre 20 jaar
Pierre is gefascineerd door ronde voorwerpen.

Pierre is een jongeman van 20 jaar. Hij woont bij zijn ouders en gaat overdag naar een dagcentrum. Pierre is enige zoon.

Pierre praat maar door zijn uitspraak is hij door mensen die hem niet kennen vrij moeilijk te verstaan. Hij herkent enkele woorden maar kan niet lezen. Hij heeft een zekere autonomie: hij kan zich zelfstandig wassen, aankleden en scheren. Hij kan ook enkele gerechten klaarmaken en alleen naar de winkel in de buurt gaan.

Pierre gebruikt veel visuele geheugensteuntjes om zonder hulp allerlei taken uit te voeren (koken, zich scheren,...) en om zich aan een aantal regels te houden (enkel zijn papieren gebruiken en niet die van zijn ouders, op straat geen afval oprapen, enz.).

Pierre is gefascineerd door ronde voorwerpen. Hij tekent altijd cirkels en kijkt voortdurend uit naar knikkers en ballen. Pïerre 'verzamelt' kleine voorwerpen die hij op bepaalde plaatsen in huis legt. Thuis houdt hij zich altijd met dezelfde activiteiten bezig: de vaat doen (hij speelt graag met water), de waterpomp in de tuin gebruiken, muziek beluisteren, op de computer met het Adibou-programma spelen. Met deze activiteiten kan hij lang geconcentreerd bezig zijn.