Participate!
Menu
Participate! wil niet enkel wetenschappelijk onderbouwde informatie verstrekken, maar wil deze informatie herkenbaarder en toegankelijker maken door beelden van mensen met autisme en getuigenissen van ouders van een kind met autisme te integreren. Voor meer informatie over de mensen met autisme die u kan zien in de beeldfragmenten kan u klikken op de namen.
Fredje 32 jaar
Voor Fredje is het autisme een deel van hem.

Fredje is 32 jaar en woont zelfstandig. Na een lange weg bezaaid met labels, zoals ondermeer schizotypische persoonlijkheidsstoornis, werd 2 jaar terug de diagnose autisme gesteld. Fredje heeft ook ADHD.

Niet iedereen kan zomaar zien dat Fredje autisme heeft. Hij is sociaal, vrolijk, nieuwsgierig, praat honderduit. Maar voor Fredje is het autisme een deel van hem. Hij ervaart de wereld anders, hij verwerkt de informatie die op hem afkomt anders. Hij heeft dan ook zijn eigen systemen om in de sociale wereld overeind te blijven. Fredje leefde vele jaren als in een bel, afgezonderd en alleen. Maar dit behoort tot zijn verleden. Nu zet hij zich in voor de Vlaamse Vereniging Autisme en de PASS- groep, een zelfhulpgroep voor volwassenen met autisme. Hij is ook persverantwoordelijke voor de campagne "Iedereen model", een initiatief van meer dan 40 verenigingen van mensen met een handicap of een chronische ziekte tegen discriminatie en voor gelijke kansen.