Participate!
Menu
Participate! wil niet enkel wetenschappelijk onderbouwde informatie verstrekken, maar wil deze informatie herkenbaarder en toegankelijker maken door beelden van mensen met autisme en getuigenissen van ouders van een kind met autisme te integreren. Voor meer informatie over de mensen met autisme die u kan zien in de beeldfragmenten kan u klikken op de namen.
Mateo 8 jaar
Mateo begrijpt gesproken taal en praat ook heel vlot en toch heeft hij baat bij de visuele ondersteuning.

Mateo heeft een jongere zus. Hij gaat naar het 3de leerjaar in het gewoon onderwijs.
De moeilijke zoektocht naar de oorzaak van de eetproblemen heeft uiteindelijk geleid tot een vermoeden dat Mateo autisme heeft. Dit werd bevestigd wanneer Mateo 4 jaar was.
Mateo lijkt op het eerste zicht zoals de meeste kinderen van zijn leeftijd. Toch is het voor Mateo niet vanzelfsprekend om contacten te leggen en te onderhouden.

Mateo begrijpt gesproken taal en praat ook heel vlot en toch heeft hij baat bij de visuele ondersteuning. Beeldtaal is een taal die Mateo heel goed begrijpt en zelf ook soms gebruikt. Hij tekent zeer graag en maakt vooral stripverhalen welke soms sterk lijken op stappenplannen. Zo tekende hij een stappenplan voor zijn papa. Met de handleiding zou papa het uurwerk in elkaar kunnen knutselen waar Mateo van droomde.