Participate!
Menu
Participate! wil niet enkel wetenschappelijk onderbouwde informatie verstrekken, maar wil deze informatie herkenbaarder en toegankelijker maken door beelden van mensen met autisme en getuigenissen van ouders van een kind met autisme te integreren. Voor meer informatie over de mensen met autisme die u kan zien in de beeldfragmenten kan u klikken op de namen.
Seppe 12 jaar
Seppe gebruikt losse woorden om duidelijk te maken wat hij wil.

Seppe is 12 jaar en heeft een oudere en een jongere zus. Wanneer Seppe 3 ½ jaar was, werd de diagnose autisme gesteld. Toen zat hij in het gewone onderwijs. Omdat Seppe een aanpak op maat nodig had, is hij op 4 jarige leeftijd gestart in het type 2 onderwijs. In de Triangel te Lovendegem zit hij nu nog steeds en hij is er zeer tevreden in zijn auti-klasje.

Seppe gebruikt losse woorden om duidelijk te maken wat hij wil. Hij herhaalt vaak dezelfde woorden of zinnen. Zo herhaalt hij zinnen uit de reeks de Kampioenen, zijn favoriete Tv-programma. Met vreemden heeft Seppe geen contact. Hij is soms wel nieuwsgierig, maar zal de persoon niet rechtstreeks aankijken. Seppe speelt soms met zijn zussen, maar met andere kinderen speelt Seppe niet. Hij vermijdt contact met leeftijdsgenoten, kleine kinderen storen hem niet en baby´s vindt Seppe heel leuk.

Seppe kan de Tv, video en computer zelfstandig gebruiken. Hij vindt het leuk om dingen over de politie en auto´s via Google op te zoeken. Hij kent heel goed de merken en kentekens van auto´s. Hij houdt van zwemmen en van uitstapjes met zijn begeleider of met het gezin. Hij geniet ook van de massages die mama hem geeft. Je kan duidelijk aan Seppe merken wanneer hij zich goed voelt. Hij maakt dan sprongetjes en roept daarbij. Maar soms wordt het hem allemaal te veel en dan zit hij graag rustig in de zetel met zijn poes op de schoot of ingewikkeld in zijn deken.