Participate!
Menu
Participate! wil niet enkel wetenschappelijk onderbouwde informatie verstrekken, maar wil deze informatie herkenbaarder en toegankelijker maken door beelden van mensen met autisme en getuigenissen van ouders van een kind met autisme te integreren. Voor meer informatie over de mensen met autisme die u kan zien in de beeldfragmenten kan u klikken op de namen.
Christine 17 jaar

Als jong kind sprak ik niet en ondervond ik heel wat problemen. De diagnose syndroom van Asperger werd gesteld toen ik 12 jaar oud was.

Ik volg les in een gewoon onderwijs met hulp van het geïntegreerd onderwijs. In het verleden werd ik door andere leerlingen gepest. Men nam bijvoorbeeld mijn kaft en verborg deze, ze sloten me op in het toilet, gooiden mijn lesnotites in de prullenmand. Ondanks de moeilijkheden die ik ervaar voor sommige vakken lukt het me nu goed op school. Ik heb heel wat talenten en mijn intelligentiequotiënt is iets boven het gemiddelde.

Ik hou van dieren, in het bijzonder van dolfijnen en paarden. Ik voel me goed bij hen. Al enkele jaren beoefen ik paardrijden. Ik hou van het contact met de paarden en pony's die ik berijd. Met deze dieren heb ik een bijzondere band.