Participate!
Menu
Participate! wil niet enkel wetenschappelijk onderbouwde informatie verstrekken, maar wil deze informatie herkenbaarder en toegankelijker maken door beelden van mensen met autisme en getuigenissen van ouders van een kind met autisme te integreren. Voor meer informatie over de mensen met autisme die u kan zien in de beeldfragmenten kan u klikken op de namen.
Louis 4 jaar
Louis is een kei in opbergen, opruimen en rangschikken.

Louis is 4 jaar en heeft 2 oudere broers (waaronder Auguste die ook te zien is in de beeldfragmenten) en 1 jonger broertje. Hij zit in de 2de kleuterklas. Bij Louis werd autisme vastgesteld toen hij 3 jaar oud was.

Louis praat vlot, zeer luid en zijn intonatie is zeer gevarieerd. Louis kan met een heel doordringende blik naar anderen kijken. Louis is heel blij wanneer hij zijn mama en papa terug ziet na een lange schooldag, maar echt knuffelen vindt hij niet zo leuk. Louis wil graag spelen met andere kinderen, maar dit lukt niet altijd zo goed. Hij wil graag de controle over alles houden en daar komen soms conflicten van. Louis lacht sociaal, maar als hij iemand ziet in een andere context dan gewoonlijk dan zegt Louis wel geen goedendag. Louis kan zelfstandig eten. Wel staat hij er op dat hij kan eten met zijn wit bestek. Louis is heel vlug overprikkeld, bijvoorbeeld door fel licht. Bij de eerste zonnestraaltjes draagt Louis dan ook zijn zonnebril.

Louis is een kei in opbergen, opruimen en rangschikken. Louis maakt graag opstellingen met blokken en ander speelgoed. Puzzelen kan hij als geen ander. Louis onthoudt heel goed de details van gebeurtenissen. Hij kent al alle dagen van de week. En naar voorbeeld van zijn oudere broers, begint Louis al te rekenen.