Participate!
Menu
Participate! wil niet enkel wetenschappelijk onderbouwde informatie verstrekken, maar wil deze informatie herkenbaarder en toegankelijker maken door beelden van mensen met autisme en getuigenissen van ouders van een kind met autisme te integreren. Voor meer informatie over de mensen met autisme die u kan zien in de beeldfragmenten kan u klikken op de namen.
Celien 35 jaar
Celien heeft haar autisme heel nauwkeurig bestudeerd.

Celien is 35 jaar en woont zelfstandig. Toen ze 22 jaar oud was, werd autisme vastgesteld. Voor haar was de diagnose een antwoord op haar vraag waarom ze zo anders is. Ze werd brutaal bevonden omdat ze zo rechtuit was. Ze begreep niet waarom het voor haar zo moeilijk was om vrienden te maken. Iets wat ze zo graag wou. Ze vond zichzelf lui, terwijl nu blijkt dat ze vlug overprikkeld is door haar autisme.

Celien heeft haar autisme heel nauwkeurig bestudeerd. Zij kan dan ook heel goed vertellen wat het betekent om autisme te hebben. Ze getuigt dan ook vaak over haar autisme. Ze is actief lid van de Vlaamse Vereniging Autisme en van de PASS-groep, een zelfhulpgroep voor volwassenen met autisme.