Participate!
Menu

Congres :
Autisme en kwaliteit van bestaan

Zaterdag 20 september 2014

Voor de derde keer organiseerde Participate een nationaal congres, een dag om kennis en nieuwe ervaringen op te doen. Door een ruime keuze aan workshops werd het voor iedereen een boeiende dag.

Doelpubliek

Het congres was in de eerste plaats bedoeld voor ouders, familieleden en vrienden van iemand met autisme en voor personen met autisme. Ook beroepskrachten waren welkom.

Plenaire lezingen

Geertrui Vandelanotte
Coördinator Lus vzw

Kwaliteit van bestaanKwaliteit van bestaanMensen met autisme willen net zoals iedereen gerespecteerd worden, zich veilig en geliefd voelen, iets voor anderen kunnen betekenen, gezond zijn, hun talenten kunnen benutten, de ondersteuning krijgen die nodig is … Maar autisme maakt mensen vaak kwetsbaar waardoor hun kwaliteit van bestaan ondruk komt te staan. Hoe kan je de kwaliteit van bestaan van kwetsbare mensen beïnvloeden?

Presentatie

Daniel Boisvert
Universiteit van Québec, Trois-Rivières

Bouwstenen van kwaliteitsvolle voorzieningenBouwstenen van kwaliteitsvolle voorzieningenDe uiteindelijke ambitie van voorzieningen waar mensen met autisme beroep op doen is het verbeteren van de kwaliteit van bestaan en het bevorderen van de integratie en participatie in onze samenleving. Wat zijn nu de belangrijkste bouwstenen van een kwaliteitsvol ondersteuningsaanbod van voorzieningen? Voorbeelden met betrekking tot de tevredenheid van de betrokkenen en specifieke aspecten van voorzieningen komen aan bod.

Presentatie

Nederlandstalige workshops

Informatiestanden

Deelnemers waren gedurende het hele congres welkom op meer dan 30 informatiestanden waar men algemene en praktische informatie over autisme vond.

Fotogalerij